FC Ascó 4 - 0 CF Pobla Mafumet
Jornada 31 - 2015-04-03

L'Ascó toca el cel

L'equip de Miguel Rubio recupera el liderat, amb un partit menys, de la categoria superant de forma contundent al seu principal rival. Edu Vives obria el marcador en el primer temps i Genís, Cristino de penal i Eizaguirre sentenciaven en el segon.

El primer temps ha començat amb molt de respecte per part de tots dos conjunts. Tot i això, ha estat la Pobla qui sa fet principalment amb el control del partit en el seu inici. No obstant, la primera acció de perill ha arribat en el minut 3' quan Genís ha robat en la frontal i ha enviat un xut al pal llarg que Varo ha aturat amb una bona estirada. Els homes de Martin Posse aprofitaven tot l'ample del terreny de joc asconenc i Sergi Moreno ha acabat tenint una bona opció en el minut 8' amb un xut creuat que Sergi Fuertes ha aturat amb molta seguretat. En el 11' la Pobla veia com se li anul·lava un gol de Álvaro per fora de joc en el llançament d'una falta lateral. Tot i això, l'acció que podria haver canviat el transcurs del partit, no ha pujat al marcador. Els visitants ha seguit controlant amb comoditat el partit fins que en el minut 15' arribava el primer gol del partit. Falta assajada del conjunt de Miguel Rubio que no refusava correctament la defensa i queia a peus de Edu Vives en la frontal que retallava i engaltava un fort xut que picava en les cames d'un defensor i acabava al fons de la xarxa despistant a Varo que no podia fer més que recollir la pilota del fons de la xarxa. El gol ha fet créixer a l'Ascó que ha guanyat amb control sobre el terreny de joc. La Pobla ha disposat d'alguna acció esporàdica per generar perill però sense posar en dificultats a Sergi Fuertes. Precisament en el 29' Alfons Serra ho provava des de la frontal amb un xut des de la frontal que sortia per sobre del travesser. El tram final de la primera meitat ha estat d'impàs i la Pobla no s'ha llençat en busca de l'empat de forma descarada per por a encaixar un segon gol que podia ser definitiu.

L'Ascó ha començat molt fort el segon temps i ha estat molt a prop de fer el segon en el primer minut en una centrada de Genís a la que no ha arribat per molt poc Argilaga en el segon pal per molt poc. Poc més tard (48') els mateixos dos protagonistes de l'acció anterior ho tornaven a ser. Genís sacava en curt una falta frontal per a la internada per l'esquerra de Argilaga que rebentava la pilota en el travesser de la porteria defensada per Varo. Aquestes dues accions han fet dubtar encara més al conjunt de Martin Posse que encaixava el segon gol en el minut 57'. Roca centrava a l'àrea on Genís no aconseguia un bon remat, Eizaguirre recuperava la pilota i arribava a la línia de fons on centrava al segon pal per a que, aquest cop sí, Genís rematés de cap a plaer per augmentar la distancia en el marcador. El gol ha acabat d'enfonsar la moral del filial grana. En el 63' Varo salvava de miracle el tercer gol de l'Ascó en una falta que penjava Cristino al punt de penal on Genís controlava i xutava massa sol però al mateix temps massa centrat per a que pogués refusar el porter visitant. En el 65' arribava el tercer gol de l'Ascó de penal. Eizaguirre encarava a Javí Igléisas dins l'àrea gran i el defensor de la Pobla es llençava al terra desequilibrant de forma clara al davanter asconenc. Cristino era l'encarregat de transformar la pena màxima tot i que Varo estava ben a prop d'aturar-lo. Cristino ha volgut respectar al seu ex equip i no ha celebrat el gol. La Pobla, amb un marcador massa advers, s'ha llençat a escurçar distancies i això li ha costat el quart gol. Eizaguirre assistia a Genís que amb una llarga carrera des de la línia de mitjos fins dins l'àrea acabava assistint al segon pal per a l'arribada del propi Eizaguirre que anotava el quart i definitiu gol amb un xut ras que no podia aturar el porter visitant. Just després d'aquest gol, Miguel Rubio donava entrada a Gerard Roigé i retirava a Cristino que era ovacionat per els 500 assistents al Municipal asconenc. Per a mes inri, Varo es lesionava en el 73' amb els canvis exhaurits i jugava els últims minuts completament coix. L'Ascó no ha volgut fer més sang tot i que ja en els últims minuts Varo salvava el cinquè amb dues grans aturades a Gerard Roigé en primer lloc i a Genís en segon completant una gran actuació tot i la contundent derrota del seu equip.

Finalment, importantíssima victòria de l'Ascó que recupera la primera plaça de la classificació i li guanya el golaverage al seu principal rival. El conjunt de Miguel Rubio ha fet valer la condició de millor local de la categoria per guanyar un partit que el deixa a tocar de la classificació pel Play Off (a 12 punts del 5è classificat amb un partit menys). El proper dimecres a Figueres, nou repte per l'equip.

Les imatges del partit

FC Ascó

  • Alineació:

  • Sergi Fuertes, Socias, Argilaga, Edu Vives, Jose Ramon ©,Artur Gòdia, Galceran (Taranilla 45'), Cristino (Gerard Roigé 71'), Eizaguirre (del Moral 80'), Roca i Genís

CF Pobla Mafumet

  • Alineació:

  • Alberto Varo, Marcelo, Javi Iglésias, Roger Bonet (Guash 71'), Denis Coch © (Gestí 59'), David Díaz, Gil, Gabi López, Sergi Moreno (Emaná 66'), Alfons Serra i Álvaro

Àrbitres

  • Principal:
    Ruben Mancera Anton

    Assistents:
    Victor Garcia Verdura
    Aaron Mancera Anton

    Han amonestat els locals Edu Vives i Taranilla i els visitants Marcelo, Javi Iglésias, Emaná i Gabi López.
Sponsors