UE Rubí 1 - 0 FC Ascó
Jornada 32 - 2015-04-12

El malefici de Rubí

Quarta derrota en 4 enfrontaments contra els de Can Roses. Un solitari gol d'estratègia d'Adri Díaz en el 26' ha estat suficient per a que els tres punts es quedessin al Vallés. El conjunt asconenc, que ha donat la cara en tot moment, s'ha vist frenat pel porter local i per les controvertides dicisions arbitrals.

Els primers minuts han estat dominats per el conjunt de Miguel Rubio. Artur Gòdia en el 5' finalitzava una llarga jugada de l'Ascó amb un llunyà remat de cap que sortia poc per sobre del travesser de la porteria local. Poc després, arribava la primera acció polèmica del partit i que podria haver canviat el transcurs del mateix. Pilota llarga per a la carrera de Hector i Eizaguirre que acabava amb un clar cop de colze del primer, en el pic de l'àrea, que tombava al davanter basc de l'Ascó sense que el col·legiat assenyalés ni falta. (Imatge 272) Després d'aquesta acció, el Rubí ha guanyat metres sobre el terreny de joc i s'ha aproximat a la porteria de Sergi Fuertes amb un parell de xuts llunyans que no han posat en perill al jove porter asconenc. Sobre el minut 20', l'Ascó ha tornat a la càrrega i Edu Vives posava a prova a Imanol amb un potent xut creuat que el porter local ha refusat amb una bona estirada. El primer i únic gol del partit, arribaria en el minut 26' en una jugada d'estratègia dels locals. Falta lateral botada al segon pal on Fontanils la tornava a penjar de cap a la frontal de l'àrea petita on Adri Díaz no perdonava i rematava de cap al fons de la xarxa. Molt a prop ha estat l'Ascó d'aconseguir l'empat en el minut 30' en una bona internada per la dreta de Gerard Roigé que rematava amb un intent de vaselina davant la sortida de Imanol que aconseguia refusar l'acció de perill. Passada la mitja hora de joc, arribaria la segona acció polèmica del partit. Hector etzibava un nou cop de colze en la cara de Eizaguirre en un salt dins l'àrea, però Bruno Montero assenyalava la falta just en el límit de l'àrea i sense amonestar al jugador local. La falta, sacada per el mateix Eizaguirre, picava a les cames d'un defensor local sense crear perill. Qui si ha creat perill en el tram final del primer temps ha estat el conjunt de Julià Garcia. Collado en el 39' perdonava el 2-0 després de superar en velocitat a Jose Ramon i creuar en excés la pilota davant la ràpida sortida de Sergi Fuertes. Ferran Vila, en el últim minut del primer temps i després d'una bona jugada del seu equip, ha rematat massa forçat però obligant a Fuertes a intervenir per evitar el gol dels locals.

Miguel Rubio, que ha fet rotacions pensant en l'apretat calendari dels últims dies, ha fet dos canvis en el descans, donant entrada a Cristino i Argilaga per intentar revertir la situació. El resultat d'aquests canvis no s'ha fet esperar i en el 47' un xut de Gerard Roigé picava en un defensor i queia a peus de Genís en el segon pal que buscava, amb un complicat remat, superar a Imanol per dalt, però el seu remat sortia per sobre del travesser de la porteria local. En la següent acció, el conjunt asconenc s'ha endut un bon ensurt en un llançament de corner que picava en la cama de Gabernet i que sortia per la línia de fons fregant el pal de la porteria de Sergi Fuertes. Tot i l'acció anterior, el conjunt de Miguel Rubio s'ha fet amb el domini del partit en busca del gol de l'empat. Eizaguirre en el 57' i el 61' ha disposat de dues bones accions, però en la primera el seu xut s'ha perdut per sobre del travesser i en la segona ha topat amb un inspirat Imanol després d'una gran diagonal de Socias. Virgili en el 64' rematava massa forçat una pentinada d'un omnipresent Eizaguirre i en el 69' era Gerard Roigé qui engaltava un potent xut des de la frontal per fer lluïr-se al porter local amb una bona estirada que evitava novament l'empat. Tot seguit era Genís qui tornava a trobar-se amb el porter local amb un xut des de dins l'àrea que tornava a refusar Imanol a corner. Eren els millors minuts de l'Ascó que ha merescut durant molt minuts el gol de l'empat i fins i tot alguna cosa més davant un rival superat però ordenat i que ha concedit pocs espais al darrera. En els últims minuts i amb el conjunt asconenc arriscant per treure quelcom positiu del desplaçament a Can Roses, Collado ha disposat de dues accions clares de perill per sentenciar el partit al contracop. En el 81' tallant una passada llarga de Sergi Fuertes que a punt ha estat d'acabar en el fons de la xarxa, i tan sols un minut després amb una jugada individual des de la frontal que ha finalitzat amb un potent xut ras creuat a la base del pal al que Sergi Fuertes ha contestat amb una gran estirada salvant el segon gol dels locals. Fins l'últim minut l'Ascó ha buscat l'empat, amb més ganes que encert, i el marcador s'ha mantingut amb el 1-0 que ha acabat donant la victòria per la mínima als locals.