CF Gavà 1 - 1 FC Ascó
Jornada 22 - 2016-01-24

Reacció a la Bòbila

Important punt aconseguit per una de les millors versions de l'Ascó en aquesta temporada. Raillo ha avançat els locals però Bertomeu ha empatat amb un gran gol de falta. Després d'una rigorosa expulsió del local Nico Kata, l'Ascó s'ha pogut endur els tres punts però ha faltat punteria.

El conjunt de Miguel Rubio ha començat de forma incisiva el partit. Ja en el primer minut, Guiu pentinava i Bertomeu aconseguia rematar amb la punta del peu obligant a Sergi Aguilar a refusar a córner amb una gran mà que evitava el gol asconenc. En el mateix córner, Bertomeu intentava el gol olímpic que novament el porter del Gavà ha tornat a refusar. L'Ascó estava sent superior al seu rival en els primers minuts i el joc es jugava en terreny local. Sobre el quart d'hora, Guiu ho tornava a intentar després de dos bons retalls per buscar posició de xut que acabaria enviant poc per sobre del travesser local. Tant Guiu com Bertomeu estaven sent un autèntic maldecap pel conjunt local, però com en els últims partits, tot i el bon inici de l'Ascó, el Gavà s'ha avançat en el marcador en la primera acció de que ha disposat. Centrada toveta des de l'esquerra al primer pal on apareixia Raillo en posició dubtosa avançant-se als centrals asconencs i rematant ajustat al pal lluny de l'abast de Sergio López. D'entrada l'Ascó ha reaccionat amb una nova acció clara de perill en el minut 20'. Artur Gòdia des de la dreta centrava per al remat de cap de Bertomeu que amb molta sort aconseguia aturar Sergi Aguilar sota pals en dos temps després de que se li escapés la pilota en primera instància. A partir d'aquí el Gavà ha crescut sobre el terreny de joc mentre que el tècnic asconenc s'esforçava per animar als seus jugadors a treballar com en els primers 15 minuts tot i el gol encaixat. Tot i això l'Ascó ha patit durant uns minuts en els que podria haver arribat el segon gol dels locals després d'una centrada al segon pal de Cano que rematava excessivament creuada David Jimenez sobre el minut 30'. Cinc minuts després, Bertomeu provocava una perillosa falta en la frontal local que ell mateix executava enviant un autèntic obús al fons de la xarxa sense que Sergi Aguilar pogués evitar-ho. El gol ha estat balsàmic per un Ascó necessitat de punts i de gols, aconseguint arribar al descans amb el marcador igualat.

El segon temps ha començat de forma dubitativa pels dos conjunts. Tots dos eren conscients que els hi calia la victòria, però cap dels dos equips aconseguia trepitjar l'àrea rival amb facilitat. No ha estat fins el minut 58' quan ha arribat la primera acció de perill, amb un xut des de la frontal de Gerard Roigé, aprofitant un rebuig en una falta lateral, que sortia fregant l'escaire de la porteria local. El partit ha seguit molt igualat i tan sols a pilota aturada els dos conjunts semblaven buscar el gol de la victòria. Bertomeu ho ha tornat a provar en el 78' en una falta directa que el porter local ha refusat amb una bona estirada al seu pal sobre el minut 78'. Precisament un minut més tard, arribaria una jugada que podria haver estat decisiva en el resultat final del partit. Nico Kata queia dins l'àrea en una disputa amb Jose Ramon i Mancera Antón feia sonar el seu xiulet provocant l'alegria de l'afició local. La seva sorpresa ha estat que el col·legiat, no assenyalava la pena màxima (que hagués estat molt rigorosa), sinó que amonestava per simular penal al davanter del Gavà que veia la segona groga i deixava al seu equip en inferioritat. Ha estat una controvertida i rigorosa acció que ha permès a l'Ascó buidar-se en busca del gol de la victòria en els minuts finals. En el 81' un rebot després d'una bona acció d'Edu Vives per la dreta, queia en el punt de penal a peus de Gerard Roigé que enviava la pilota fregant el pal en una claríssima acció de perill. Tampoc ha renunciat el Gavà a l'atac tot i l'inferioritat, i en el 84' Raillo xutava des de dins l'àrea massa creuat en un bon ensurt per al conjunt asconenc. Els últims minuts han estat clarament favorables a l'Ascó que es podria haver endut els tres punts gràcies a dues clares accions de perill en el descompte. La primera en el 91' en un xut creuat de Virgili, que Sergi Aguilar refusava amb una magnífica aturada, i la segona ja en el 93' amb una gran centrada de Pau Ripoll des de la dreta per al remat de cap de Bertomeu que sortia per sobre del travesser.

Finalment, tots dos conjunts s'han repartit els punts en joc, però l'Ascó ha mostrat una de les seves millors versions de la temporada, fet que ha de donar confiança a l'equip per superar la complicada situació que atravessa en els últims partits.

Les imatges del partit

CF Gavà

  • Alineació:

  • Sergi Aguilar, Joel, Roger, Pujol, Cazorla ©, Pla, David Jimenez (Marco 82'), Iu, Raillo, Nico Kata i Cano (Jaime 70')

FC Ascó

  • Alineació:

  • Sergio López, Edu Vives (Pau Ripoll 84'), Munta (de Nova 71'), Joel Coch, Socías, Jose Ramon ©, Gerard Roigé, Cristino (Virgili 82'), Bertomeu, Guiu i Artur Gòdia

Àrbitres

  • Principal:
    Ruben Mancera Antón

    Assistents:
    Isaac Rodriguez Ventura
    Gerard Nierga Gelabert

    Han amonestat els locals Cazorla, Iu i Pujol i els visitants Munta i Edu Vives
    Han expulsat per doble amonestació el local Nico Kata
Sponsors