Palamós CF 2 - 2 FC Ascó
Jornada 24 - 2016-02-07

Guiu, el canó de Palamós

Remuntada de l'Ascó amb dos gols d'Andreu Guiu en un gran partit, en el que s'ha vist perdent 2-0 en gran part per un greu error de Montoro Ferreiro al concedir el primer gol on el linier havia aixecat la bandera. Debuts de Gallego i Manolo amb l'Ascó.

Molt amunt ha començat l'Ascó el partit. El conjunt de Miguel Rubio ha estat valent en els primers minuts de partit i ha gaudit ampliament de la posessió trepitjant de forma asidua terreny contrari. Tant és així, que ja en el 23', el tècnic local ha fet escalfar tres jugadors de la banqueta veient que el seu equip no estava jugant amb l'intensitat a la que obligava l'Ascó. No obstant, cap dels dos conjunts ha disposat de clares accions de gol, tan sols un tímid xut llunyà de Bertomeu en el 24' ha obligat a Bayona a intervenir per aturar a terra el xut del davanter asconenc. Passada la mitja hora de joc, els locals s'han estirat lleugerament fins que en el 37' arribava el primer gol del partit envoltat de polèmica. Falta lateral del Moral, un jugador local en clara posició de fora de joc tapa la trajectòria de la pilota i en l´'ultim moment la deixa passar. El linier aixecava la bandera interpretant que el jugador del Palamós no tocava la pilota però obstruia la visió al porter asconenc i finalment la pilota acabava al fons de la xarxa del pal llarg despistant per complet a Manolo que esperava el remat de la pilota. Davant la sorpresa de jugadors locals i visitants, el col·legiat concedia el gol desacreditant al seu assistent tot i les protestes dels jugadors asconencs. A punt ha estat d'empatar l'Ascó en el 40'. Gallego posava una pilota rasa dins l'àrea per la internada de Bertomeu que rematava i obligava a Bayona a aturar en dos temps. Un minut després, el Palamós posava terra pel mig en el marcador. Novament jugada a pilota aturada, pilota penjada al segon pal on Coro massa sol rematava al fons de la xarxa en el segon xut a porta dels locals establint un 100% d'efectivitat que enviava el partit al descans amb un sorprenent 2-0 en el marcador.

Ja en el segon temps, l'Ascó ha sortit decidit a retallar distancies en el marcador. Guiu, molt actiu en atac portava de corcoll a la defensa local i l'Ascó ben aviat ha començat a generar perill. En el 60' Bertomeu posava a prova novament a Bayona amb un bon llançament de falta que el porter local blocava molt segur sota pals. Poc després, Guiu trepitjava àrea i era clarament travat per un defensor local sense que el col·legiat interpretés falta i deixés l'acció en córner. En el 63' novament els homes de Miguel Rubio fregaven el 2-1. Bona falta assajada que deixava a Virgili amb la pilota controlada dins l'àrea en línia de fons, on cedia enrera on ni Jose Ramon ni Guiu acoseguien rematar amb claredat clarament obstaculitzats pels defensors locals. Virgili en el 66' tornava a posar a prova al porter local amb un remat de cap que aturava ben posicionat Bayona. La insistència de l'Ascó ha tingut premi en el 68', Munta cedia per una gran internada per l'esquerra de de Nova que la posava rasa al punt de penal per al remat al primer toc de Guiu que enviava la pilota ajustada al pal lluny de l'abast de Bayona. L'Ascó entrava al partit i afrontava el tram final sabent-se superior al seu oponent. L'empat a punt estava d'arribar en el 76' en una gran centrada de Cristino al segon pal on rematava de cap Gallego que forçava una brillant aturada del veterà porter local que tornava a salvar al seu equip. Novament en el 85' Guiu fregava el gol amb un xut des de la frontal que sortia fregant la base del pal de la porteria local. El conjunt de Miguel Rubio apurava les seves opcions de treure quelcom positiu de Palamós en un partit en el que semblava sorprenent que anés per darrera en el marcador. Finalment s'ha fet justícia i en el 86' Pau Ripoll, amb una gran acció per la dreta, arribava a línia de fons i posava la pilota enrera per al remat creuat de Guiu que anotava el gol de l'empat i fins i tot deixava oberta la porta a la remuntada en els últims minuts. No ha renunciat l'Ascó al tercer gol, però tot i que aquest ha rondat l'àrea local en els minuts de descompte, l'àrbitre del partit ha xiulat el final del partit amb el 2-2 en el marcador.

Les imatges del partit

Palamós CF

• Alineació:

• Bayona ©, Barrera, Cano, Pastor, Moha, Matamala, Agi (Feixas 62'), Herrera, del Moral (Subi 78') , Medina (Llado 68') i Coro

FC Ascó

• Manolo, Edu Vives, Munta (Roger 90'), Socías, Jose Ramon ©, Massana, Gallego, Cristino (Pau Ripoll 78'), Virgili, Guiu i Bertomeu (de Nova 62')

Àrbitres

• Principal:
    Bruno Montoro Ferreiro

Assistents:
    Carlos Sidoine Farfan
    Marcos Fernandez Quintero

Han amonestat els locals Matamala i Cano; i els visitants Edu Vives, Massana, Gallego i Guiu