CE Europa 2 - 0 FC Ascó
Jornada 30 - 2016-03-13

L'Ascó perdona i cau a Gràcia

Després d'una primera meitat igualada, l'Ascó ha estat molt superior en el tram inicial del segon temps on ha disposat de tres clares opcions de gol que no ha materialitzat. Una jugada aïllada en el 77' ha avançat als locals que tres minuts després han sentenciat amb un 2-0 que no fa justícia al vist sobre el terreny de joc.

No ha estat molt brillant la primera meitat de tots dos equips. Partit generalment poc vistós per l'espectador tot i que ha disposat d'algunes accions de perill en les dues àrees. La primera de Dot en el minut 5', després de retallar a Munta en banda dreta, guanyava angle i provava un xut que sortia per sobre del travesser sense consequències. Ha replicat l'Ascó en el 10' després d'una gran triangulació en la frontal entre Argilaga i Bertomeu, per acabar assistint a la internada de Munta, que dins l'àrea arribava molt forçat al remat enviava la pilota massa creuada. Els millors minuts dels escapulats han arribat entre el 20' i el 30'. Abel Rita en el 23', aprofitava una errada en el desplaçament de Manolo per trepitjar àrea, retallar i enviar la pilota novament per sobre del travesser. Novament Abel Rita portava el perill a l'àrea asconenca en el 25' amb un centre xut des de l'esquerra que no aconseguia rematar per molt poc Montoro dins l'àrea. El mateix jugador local ho tronava a provar en el 30' després d'un retall dins l'àrea i un remat que aturava sense problemes Manolo sota pals. En el tram final del primer temps, el marcador no es movia i tots dos conjunts semblaven guardar la roba per tal d'arribar al descans sense ensurts innecessaris.

Molt millor ha sortit l'Ascó en el segon temps. Els de Miguel Rubio han fet una passa endavant i en el 57' Guiu disposava d'una claríssima acció de perill, després de guanyar l'esquena als seus defensors, encarava dins l'àrea a Gianni al que intentava batre pel pal llarg, on el porter local refusava la pilota amb el peu evitant el gol de l'Ascó. Cinc minuts després, una perillosa falta en la frontal, la tocava en curt Gerard Roigé per a Argilaga que engaltava un potentíssim xut que s'estavellava a l'escaire de la porteria local. Ja en el 64', novament Guiu, però aquest cop per la dreta, trepitjava àrea amb avantatge però Gianni tapava rapidíssim als peus del jugador asconenc per tocar la pilota i desviar-la a córner. Eren tres accions claríssimes en les que l'Ascó havia merescut molt millor sort. Tot i això, els minuts passaven i els verds cada cop creaven més dubtes en els escapulats. Dubtes que han arribat a la seva fi en el minut 77', quan Padilla des de 35 metres engaltava un potentíssim xut creuat al pal llarg que sorprenia als defensors i al porter asconenc que veien com la pilota acabava inevitablement al fons de la xarxa. Un cop dur per l'Ascó, que tan sols tres minuts més tard, veia com l'Europa pràcticament sentenciava el matx en una falta lateral que botava dins l'àrea i que Lozano acabava rematant de cap al fons de la xarxa amb excessives facilitats. No s'ha rendit l'Ascó, que tot i el poc temps restant ha intentat un últim esforç que ha acabat sent estèril.

Fi a la ratxa de imbatibilitat de l'equip, que deixa el registre en 436 minuts.