FC Ascó 2 - 0 CF Peralada
Jornada 31 - 2016-03-19

Amb les idees clares

Dos gols de Argilaga i Artur Gòdia, donen la victòria a l'Ascó que mostra un gran nivell davant un Peralada combatiu i que no s'ha rendit. Gran actuació de tot l'equip que allunya el descens i marca el camí a seguir en les últimes jornades de Lliga.

Molt entretinguda ha estat la primera meitat del partit. De fet, no s'han pogut posar millor les coses per al conjunt de Miguel Rubio. Corria el minut 5' quan el Peralada cedia una pilota enrera per al seu porter de forma arriscada, i la pressió de Virgili i Argilaga acabava amb la pilota al fons de la xarxa visitant després que la pilota piqués en la cama d'aquest últim. L'Ascó ha dominat amb claredat els miuts següents i Gallego en el 15' podria haver fet el segon després d'una gran triangulació entre Bertomeu i Virgili que assistia al lateral dret asconenc que ha acabat estavellant la pilota sobre el cos del porter Ureña. Ha reaccionat el Peralada després d'un gran inici del conjunt asconenc. Concretament ha estat en el minut 18' amb un remat de Jaume que ha aturat Manolo molt segur sota pals. Novament en el 22' el Peralada ha pogut empatar, en aquesta ocasió després d'una bona jugada colectiva que ha finalitzat Marc Mas amb un potent xut que ha obligat a Manolo a refusar la pilota a córner evitant el gol. Després d'aquests dos ensurts, l'Ascó ha pogut sentenciar en el 26'. Gran acció per la dret d'Argilaga que acabava amb la pilota dins l'àrea als peus de Virgili que ha provat la vaselina que s'ha estavellat en el cos del porter gironí. En una primera meitat molt oberta i amb alternatives constants, l'Ascó ha diposat novament d'una gran acció de perill en un llançament de córner en el minut 35'. Bertomeu rematava de cap creuat i ni Guiu ni Joel Coch arribaven a la pilota que sortia fregant el pal de la porteria visitant.

Ja en el segon temps, no ha trigat molt l'Ascó en sentenciar el partit. Artur Gòdia era objecte de falta en la frontal en el minut 49' i ell mateix l'executava amb un potent xut ras que passava entre les cames de la tanca defensiva i acabava inebitablement al fons de la xarxa. Un autèntic golà que deixava el partit molt costa avall per l'Ascó que ha pogut ampliar la renda en diverses accions. En el 69', Bertomeu assajava un gran xut des de més de 35 metres que Ureña refusava amb l'aturada del partit evitant el gol de la jornada. Tan sols un minut després, Socías posava la pilota a la dreta per Edu Vives que al primer toc l'enviava dins l'àrea per Gallego que també de primeres rematava massa creuat en una gran acció del conjunt asconenc. Els homes de Miguel Rubio retrobaven molt bones sensacions sobre la gespa del Municipal i han efectuat un molt bon futbol en el tram final de partit on ha disposat de més accions de perill. Munta en el 75' enviava una passada llarguíssima a l'esquena de la defensa que Bertomeu, amb un impressionant sprint aconseguia recuperar, el davanter asconenc ha rematat la pilota davant la sortida desesperada de Ureña però ha enviat la pilota fregant el pal de la porteria visitant. No ha baixat els braços el Peralada. Sobre el 83', una falta lateral dels gironins, deixava a Lluc en una immillorable posició en la frontal de la petita per escurçar distàncies, no obstant, Manolo, molt ràpid, ha sortit a tapar i amb el cos ha evitat el gol del central visitant. Abans del final del partit, l'Ascó podria haver fet novament el tercer amb una gran cavalcada de Dani Argilaga que trepitjava àrea, i acabava rematant a les mans de Ureña de forma precipitada.

A banda del resultat, el partit ha servit per que Asier Eizaguirre tornés a disputar minuts amb la samarreta verda després de pràcticament 3 mesos de lesió.

Les imatges del partit

FC Ascó

  • Alineació:

  • Manolo, Gallego, de Nova (Edu Vives 66'), Joel Coch, Socías, Artur Gòdia, Bertomeu, Massana, Virgili © (Asier 82'), Guiu (Munta 66') i Argilaga

CF Peralada

  • Alineació:

  • Ureña, Argi, Mate ©, Lluc, Bochi (Zou 79'), Ivan (Oscar 61'), Ferrón, Guillem Cornellà, Marc Mas, Jaume (Borja 70') i Moñino

Àrbitres

  • Principal:
    Carlos Calderiña Pavon

    Assistents:
    Carlos López Buendia
    Victor Orgaz Serran

    Ha amonestat els locals Massana i de Nova i els visitants Ivan, Lluc i Moñino.
Sponsors