Primera volta de cmapionat
2015-01-16

Primera volta de cmapionat

L'Ascó s'adjudica per primer cop el títol honorífc de Campió d'hivern a Tercera Divisió. Amb 37 punts, els homes de Miguel Rubio empaten a punts amb la Pobla però són líders gràcies als 29 gols a favor.

La victòria a Les Grases del conjunt de Miguel Rubio li va suposar a l'Ascó, un cop finalitzada la jornada 19, adjudicar-se el títol honorífic de Campió d'Hivern. El conjunt asconenc, que va guanyar per primer cop el passat dissabte dia 10 al Santfeliuenc després de set enfrontaments amb el conjunt del Baix Llobregat, es va veure beneficiat en la jornada del diumenge per els empats de Pobla de Mafumet i Rubí en el seus respectius desplaçaments per ocupar per primer cop durant aquesta temporada el liderat de la categoria per el que anteriorment habien passat Rubí, Peralada, Europa i Pobla de Mafumet.

Tot i això, l'Ascó empata a punts al capdavant de la classificació amb l'altre equip tarragoní de la categoria, la Pobla de Mafumet amb qui unicament millora en el registre de gols a favor gràcies als 29 gols dels de Miguel Rubio per els 26 dels homes dirigits per Martin Posse.

Bona part de culpa en aquest últim registre la te Asier Eizaguirre. El davanter vasc de l'Ascó és actualment el màxim golejador de l'equip amb 8 gols, els últims dos anotats en l'última jornada a Les Grases, especialment el primer amb un gran xut des de 60 metres que de ben segur serà recordat amb un dels gols de la temporada.

El mateix Asier assenyalava hores després del partit que tot i aconseguir la primera plaça en l'últim partit de la primera volta, "l'equip va partit a partit sense pensar massa en si som líders o no, el més important es mantenir-se entre les quatre primeres plaçes a final del curs". També el tècnic Miguel Rubio valorava la consecució del campionat d'hivern com un fet anecdòtic ja que "no ens donaran tres punts més per aconseguir-lo" tot i que matitzava que "sempre es positiu començar la segona volta des del més amunt. Això significa que hem fet bé la nostra feina però que ens queden 19 partits en els que ho haurem de donar tot per seguir on som".

Cal recordar que l'Ascó ja va ser líder durant la passada temporada durant 3 jornades. Concretament entre la 25 y la 27, tot i que posteriorment l'equip es va quedar a les portes de disputar el seu primer Play Off d'ascens a Segona B al finalitzar en la sisena posició amb 68 punts a tan sols un del Terrassa que va sir qui en un final apassionant es va endur la darrera plaça de promoció del passat curs.

Comparativament, l'Ascó d'aquesta temporada suma un punt menys a aquestes alçades que la temporada passada (l'any passat es va acabar la primera volta amb 38 punts en segona posició) però es situa al capdamunt de la classificació. Res a veure amb la temporada 2010-'11 on el conjunt dirigit aleshores per Mauro Ravnich s'estrenava a Tercera Divisió finalitzant la primera volta en llocs de descens amb 18 punts.

Sponsors