C.F. Vilanova i la Geltrú - F.C. Ascó ( 05 Setembre 2010 )
1 - 0

L'Ascó cau per la mínima a Vilanova.

El conjunt de Mauro Ravnich encaixa la primera derrota de la Lliga al Municipal dels Alumnes Obrers. Tot i la igualtat durant tot el partit, el gol de Carlitos en el minut 38' donava ventatja suficient al conjunt de Àngel Alcolea per endur-se el tres punts al final del partit. Tot i la derrota, l'Ascó ha mostrat una millora respecte el mateix partit disputat fa un mes en Copa Catalunya.

La primera meitat ha començat amb una xilena de Luis Garcia sobre la porteria Mario que aquest ha aturat sense problemes. Tot i que l'Ascó no ha renunciat en cap moment a l'atac, era el Vilanova qui donava sensació de perill cada cop que s'atançava als dominis de Felip, però el homes de Àngel Alcolea tampoc concretaven les seves opcions. El conjunt local si que ha reclamat fins en tres ocasions penal dins l'àrea de l'Ascó. Aquest fet li ha costat la groga al tècnic local. En el 34' arribaria una bona opció per l'Ascó. El debutant Jaime cedia cap a Cristian i aquest de volea enviava un xut que sortia fregant el pal esquerra de la porteria local. Tan sols 4 minuts més tard, el Vilanova s'avançaria amb el únic i definitiu gol del partit. Un mal rebuig defensiu permetia fer una bona centrada a Cristian que Carlitos pentinava en el primer pal per enviar la pilota al segon lluny de l'abast de Felip. Fins al moment es repetia quasi de forma exacta el partit de Copa Catalunya.

Amb el Vilanova amb el marcador a favor, la segona meitat el conjunt de Mauro Ravnich ha fet retocs tàctics que han permés a l'equip estar més cómode sobre el terreny de joc i posar en dificultats al conjunt local que durant molts minuts ha patit sobretot degut a l'aspecte físic. Tot i que els locals podien haver sentenciat en algun contracop, les opcions més clares d'aquest segon temps arribarien en el minut 54' amb un remat de Isma en un corner que remataria totalment sol en el primer pal però que creuaria en excès, i la segona opció en el minut 76', gràcies a una gran centrada de Eric que apunt estava de rematar en el segon pal Enric. Fins al final del partit l'Ascó ho ha intentat però l'empat no ha estat possible.

Tot i la derrota, l'Ascó es col·loca sisé en la classificació general amb 3 punts en dues jornades. La propera setmana, el Balaguer visita el Municipal d'Ascó.

Declaracions del tècnics després del partit:

Mauro Ravnich

En el primer tiempo no hemos estado bien nosotros y en el segundo tiempo hemos mejorado bastante y hemos puesto en dificultad al Vilanova y no ha podido ser. Lo hemos intentado, hemos mejorado que es lo importante, y te sabe mal cuando pierdes así 1-0, cuando los primeros 45 minutos no hemos estado bien, no hemos tenido muchas oportunidades en contra...

A mi equipo, nos ha faltado un gol más, un gol más que ellos, no?

El partido de Copa Catalunya y el de hoy son dos partidos diferentes, los dos hemos tenido intención de ganar, nosotros hemos tenido dificultades, ellos se han sentido cómodos, hemos corrido detrás del balón, hemos sufrido bastante en el primer tiempo, hemos corregido en el segundo, y a partir de ahí esa es la valoración positiva, que nosotros hemos hecho un gran esfuerzo para nada. Que no le gusta al público? O a usted? Es un tema muy personal y lo bueno es que ha mejorado en el segundo tiempo, que ellos al final han pedido la hora, un equipo como el Vilanova; y nosotros un equipo como el Ascó. Ellos son un equipo de Tercera de muchos años y nosotros somos un equipo nuevo de este año. Ellos tienen unas ambiciones más fuertes que nosotros, y nosotros  tenemos ambiciones de quedarnos en Tercera, nosotros lucharemos, y este es un poco de resumen.

Angel Alcolea

Jo diria un bon Vilanova en tot el partit. El que passa es que són dues parts diferents a nivell de joc. La primera part, en la qual hem tingut la possessió, hem treballat amb molta velocitat però també el desgast físic a base de pressió, de recuperacions, de molta velocitat; penso que hem tingut ocasions, hi ha hagut jugades  molt discutibles dintre de l'àrea. Penso que la primera part podíem haver anat al descans amb un marcador més ampli. A partir d'aquí treballem el físic, però físicament el equip ho ha notat perquè havíem de portar el pes del joc, les recuperacions... el seu estil de joc és molt directe, amb la qual a la segona part ho hem notat més i d'aquí venen els canvis per refrescar. Per això en aquesta segona part no hem tingut la vivesa de la primera però s'ha sacrificat i ha treballat defensivament i fins a l'últim suspir penso que ha treballat amb molta personalitat.