F.C. Ascó - C.F. Balaguer ( 12 Setembre 2010 )
2 - 0

L'Ascó segueix amb bones vibracions.

El conjunt de Mauro Ravnich supera de forma clara al Balaguer de Lluís Elcacho per 2-0 amb gols de Jaime i Luis Garcia a les acaballes de la primera meitat. En la segona meitat l'Ascó ha defensat amb molta solvència la seva porteria davant les envestides del conjunt visitant, i fins i tot a pogut ampliar la renda de gols en el tram final de partit. Tot i la derrota per la mínima a Vilanova la passada setmana, l'Ascó ja suma 6 punts de 9 possibles que el situen en la part alta de la classificació lluny dels llocs de descens.

Abans de l'inici del partit, tot l'estadi ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria del jugador del Reus Jordi Pitarque. Ja en els primers minuts de partit, l'Ascó ha sortit valent sobre el terreny de joc pressionant amb força la sortida de pilota del conjunt de Lluís Elcacho que en el dia d'avui ha estat substituït per Igor Labayen degut a la sanció que va rebre durant la primera jornada de lliga. Poc a poc el Balaguer ha anat trobant el seu espai i mitjançant el seu davanter Adrià Fernandez ha inquietat tot i que sense massa claredat la porteria de Felip. L'Ascó també ha replicat aquest perill amb un parell d'aproximacions perilloses que no han arribat a ser-ho finalment degut a que el linier ha aixecat el banderí en dues ocasions. En el minut 20' de partit es complicarien momentaneament les coses per l'Ascó. Dani Redondo havia de ser atès degut a un tall en la cella després d'un xoc amb Ramon, i en el mateix instant Jose Ramon patia una estrebada muscular que l'impedia seguir en el terreny de joc. Fins que els dos jugadors no han estat atesos fora del terreny de joc, l'Ascó ha hagut de jugar amb 9 homes sobre el terreny de joc. Uns minuts més tard, es confirmava la lesió de Jose Ramon amb el canvi per Dani Hernandez, i Dani Redondo podia tornar al terreny de joc però amb un aparatós vendatge que li taponava la ferida. Han estat minuts d'ensurt, ja que un cop més el davanter Adrià apunt ha estat d'aprofitar aquest fet. Tot i això tant les defensa com Felip han estat molt encertats i no han tingut massa problemes per mantenir la porteria a zero. Aquest ensurt ha fet despertar l'Ascó, que en el minut 39' s'avançava en el marcador gràcies a una falta lateral de Xavi Gràcia que tocava lleugerament Dani Redondo dins l'àrea, i que després de passejar-se per l'àrea petita del Balaguer, acabaria al fons de la xarxa gràcies al remat en el segon pal de Jaime lliure de marca. Pocs minuts més tard, Una sacada en llarg de Felip, seria molt mal refusada per Dida, i Luis Garcia molt atent aprofitaria l'acció per fer el segon amb un sol toc que entrava plorant dins la porteria rival després de tocar en el pal dret.

Ja en la segona meitat, el Balaguer ha posat actitud per intentar capgirar el marcador, però l'Ascó s'ha defensat molt bé durant tota la segona meitat, i Felip no s'ha vist molt inquietat en cap moment. Ha estat en diversos cops l'Ascó el que ha pogut augmentar la renda de gols, sobretot en el tram final. En el 79' Dida realitzava una gran aturada al desviar a corner la falta sacada per Eric, mentre que en el 80' Luis Garcia enviava fregant el travesser una passada de Mohe que debutava amb l'Ascó en aquesta segona part. En final del partit s'ha vist alterat per tres expulsions. La primera de Egea per vermella directa al fer una entrada al turmell de Esteve quan aquest ja encarava tot sol a Dida, i les altres dues, de Adrià per doble targeta groga en tots dos cassos per protestar i Eric també per doble amonestació per una falta i unes mans en la zona de mitjos.

Finalment, els tres punts es quedaven un cop més a Ascó davant de més de 300 espectadors a les grades. El conjunt de Mauro Ravnich està quallant un bon inici de campionat i el públic ho està sabent valorar.

------------------------------------------
FC Ascó
Felip, Cristian, Isma, Jose Ramon ( D.Hernandez ( G. 52')22' ), Xavi Gracia, D Redondo ( Mohe 55' ), Luis Garcia, H. Besora, Esteve, Mauri i Jaime ( eric (G.81', 90' V. 90' ) 59' ).
CF Balaguer
Dida, A. Pons ( G.4' ), Giribert, Egea ( V.76' ), Adrià Gonzalez, Tenorio, Sosa ( Figueres 62' ), Padrones, Adrià Fernandez ( G.76', 85' V. 85' ), Benet ( G.26' ) i Ramon ( G.17' ) ( Jordi Esteve 55' )
Àrbitres
Francesc Galan Baro ( Bages )
Pau Giner Vazquez
Albert Guerrero Vilella

A continuació podeu  veure les declaracions dels dos tècnics i de Jaime Llorente, autor del primer gol del partit:

Lluís Elcacho
He vist un Balaguer que ha vingut a jugar a futbol, intentar fer-se amb el partit, ho hem aconseguit fins que... bé, es que per desgràcia el Balaguer, les tres jornades, per resumir el partit hem de parlar del senyor de negre; de groc en aquest cas. Per tant, felicitar als meus jugadors per l'esforç que han fet i esperar que a partir d'ara realment ens pitin el que realment passa al camp i no el que realment el que un senyor amb un criteri, jo crec, no gaire objectiu, s'inventa; perquè la falta del primer gol s'ha de veure. Jo estava al davant perquè a més jo estava expulsat del primer partit de lliga, i ens piten una falta que només veu ell; d'aquí ve el primer gol. Després sí que és veritat que el Dida no ha estat afortunat al segon gol. A partir d'aquí jo he vist a un equip que ha intentat tenir la pilota, marcar una mica el temps del partit i fins que una altra vegada el senyor de groc ha volgut, s'ha acabat el partit. Si heu vist el partit el Balaguer no ha donat una puntada, potser la més gran és la de Ruben Egea i no és de vermella directa. Jo crec que una mica exagerat el que està passant amb el Balaguer aquestes jornades; vull pensar que només és mala sort o diferent apreciació del que veiem nosaltres al camp al que veu l'arbitratge aquestes jornades, però en tres partits quatre expulsats més el mister cinc. No entenc res.

Mauro Ravnic
- Prefiero ganar con este juego que perder y jugar bien. De todos modos, creo que mis jugadores se han vaciado en el terreno de juego y han luchado mucho por esta victória. Tambien les ha tocado sufrir en algunos momentos lo cual valoro de forma muy positiva. Esta victória nos permitirá afrontar el partido del próximo domingo con más calma y espero que podamos puntuar fuera de casa aunque el rival una vez más nos lo pondrá muy difícil.
- No entraré a valorar las declaraciones del entrenador del Balaguer ni la actuación del arbitro, no lo hago casi nunca.
- No voy a destacar ningún jugador porque es todo un conjunto y todos hacen su parte; todos son importantes para mi y cada uno desempeña una función importante dentro del equipo.
-Mohe es un jugador que nos va a ayudar mucho. Lo vimos con el Gandesa y es un tipo de delantero a la vieja usanza que nos va a venir muy bien grácias al dominio que tiene en el juego aereo.
- Estoy muy agradecido a la afición y espero que de ahora en adelante nos puedan ayudar mucho. Cada persona de las que ha venido al campo tiene mi agradecimiento.

Jaime Llorente

Un partido difícil donde el Balaguer ha venido a plantar cara y hemos tenido suerte que hemos metido los dos goles en la primera parte y ahí hemos comenzado a dominar un poco. En la segunda parte ha sido un partido un poco feo con el calor, el campo no estaba en muy buen estado, pero bueno... lo importante es que el equipo ha ganado, tres puntos más, y eso es lo importante.

- En el primer partido los goles fueron muy seguidos, en este partido también, en el minuto 39' y 42'...

Ojalá sea así en casa y ganemos cada partido 2-0.

- En que tiene que cambiar el equipo para ganar fuera de casa?

No, no tiene que cambiar nada. Yo creo que el equipo tuvo mala suerte, no estuvo muy acertado el día del Vilanova, y no se puede pedir más, se hizo lo que se pudo y ya está. La próxima semana, como ha dicho el mister, se dará lo máximo para llevar los tres puntos a Ascó, que es lo que queremos todos.

- Las lesiones pueden afectar de cara al futuro?

Sí que pueden afectar, pero hay un buen conjunto y se tiene que confiar en el que pueda entrar igual que con el que está.