FC Vilafranca 0 - 2 FC Ascó
Jornada 28 - 2015-03-15

Tres punts ben suats

Segona victòria consecutiva de l'Ascó, que ja du 14 jornades sense perdre, gràcies als gols de Virgili en el primer temps i Gerard Roigé en el segon. Els locals han fet treballar de valent defensivament al conjunt de Miguel Rubio, sobretot en un segon temps on el Vilafranca ha estat superior però on l'Ascó ha sabut patir per assegurar la victòria.

L'Ascó ha començat el partit ben posicionat sobre el terreny de joc i controlant el partit millor que el conjunt local. De fet la primera acció de perill seria per el conjunt asconenc en el minut 9' en una rematada de Virgili en un llançament de corner al primer pal que ha creuat massa el davanter asconenc sense arribar a impactar bé la pilota per la oposició del defensor. L'Ascó ha seguit estant millor que el seu rival durant molts minuts evitant l'aparició de homes importants en el Vilafranca com Santi Triguero que practicament no generava perill sobre la porteria de Sergi Fuertes. No ha estat fins el minut 28' que Oribe, en una bona acció individual, ha engaltat un fort xut que es perdia ben a prop de la porteria de Sergi Fuertes en el que era la primera aproximació dels de Ivan Moreno. Seria en el tram final del primer temps quan l'Ascó aconseguia avançar-se en el marcador. del Moral sacava un corner que refusava la defensa local, la pilota tornava a caure en banda per al davanter asconenc que centrava al primer pal, Eizaguirre assistia al segon on Virgili afusellava per posar el 0-1 en el electrònic amb el que s'arribaria al descans, en un primer temps marcat per l'entrada en diverses ocasions de les assistències sense consequències greus.

El segon temps ha estat marcat per la major intensitat dels locals que han buscat des del primer minut l'empat en el marcador. Precisament en el 46' ha estat Oribe, se'ns dubte el millor dels locals, qui controlava una pilota creuada al segon pal i rematava excessivament creuat davant la sortida de Sergi Fuertes. Tan sols dos minuts després era Medina qui casi sense voler rematava un corner intentant controlar una pilota en el segon pal que acabava sortint molt a prop de la porteria asconenca. El Degà penedesenc havia fet un clar pas endavant en busca de l'empat i l'Ascó ha patit per conservar la porteria a zero en els primers minuts del segon temps. Novament en el 64' era Bernat qui tornava a perdonar l'empat en una nova pilota a l'esquena en banda dreta que ha acabat rematant a les mans de Sergi Fuertes que ha aturat en dos temps la pilota. Tot i les tres clares accions anteriors, en el minut 71' es produïa una jugada que se'ns dubte marcava la resta de partit. Oribe llançava magistralment un corner al segon pal, que picava en pal i acabava al fons de la xarxa, però Oscar Carballo, abans que la pilota entrés, xiulava falta al interpretar que uns dels jugadors locals havia obstaculitzat al porter asconenc. Evidentment l'acció ha generat indignació tant en els jugadors com en el públic local, que no han interpretat de la mateixa manera la jugada. No obstant, passat el mal tràngol d'aquests primers 20 minuts, i en concret d'aquesta última jugada, l'Ascó aconseguia el segon gol en el seu compte en el minut 72' en un ràpid contracop on Argilaga ha acabat assistint en la frontal per deixar tot sol a Gerard Roigé que no ha perdonat i ha superat a Marc Ramírez per anotar el segon gol del partit i celebrar-ho amb una dedicatòria ben especial. No ha baixat els braços tot i les adversitats el Vilafranca, que tot i la renda de dos gols de l'Ascó, ha fet uns últims 15 minuts dels segon temps realment bons i on ha fet patir i treballar de valent en defensa al conjunt de Miguel Rubio, des de Sergi Fuertes fins a Virgili. En concret l'home amb més perill ha estat Oribe amb 5 llançaments de corner molt tancats que han posat en seriós perill la porteria asconenca. Tot i això, és cert que tot i tancar al conjunt asconenc en la seva pròpia àrea, els locals no han estat capaços d'escurçar distàncies en el marcador que finalment s'ha mantingut amb el 0-2 fins a la fi del temps reglamentari permetent sumar a l'Ascó la 16à victòria de la temporada i allargant a 14 les jornades sense conèixer la derrota.