FC Ascó 1 - 1 CF Palamós
Jornada 29 - 2015-03-22

Cruel empat a casa

S'escapen dos punts del Municipal en un partit atípic on Sergi Fuertes i Chiné han acabat lesionats i on Virgili ha hagut de defensar la porteria durant 9 minuts. Eizaguirre ha avançat a l'Ascó en el minut 28' però Arimany en el 62' ha transformat un clar penal que ha significat les taules en el marcador.

El primer temps ha començat força disputat sobre la pluja i poc a poc l'Ascó ha anat fent-se amb el domini del partit. Tot i això en el minut 11' ha arribat el primer contratemps pel conjunt asconenc. Sergi Fuertes sortia a per una pilota penjada i era objecte de falta que l'ha desestabilitzat i l'ha fet caure durament a terra. Sergi que ha intentat seguir uns minuts sobre el terreny de joc ha hagut de ser substituït en el 16', moment en el qual Chiné ha pres el relleu en la porteria. Les ocasions no han fet acte de presència en el partit fins que fregant la primera mitja hora de partit Cristino en jugada assajada penjava la pilota en banda esquerra on Eizaguirre tot sol enviava la pilota al segon pal pràcticament sense angle, però que acabava entrant per l'escaire de la porteria de Bayona. Pràcticament en la següent jugada, el Palamós ha tingut a tocar l'empat. Chiné refusava malament una pilota que queia a peus de Manga que ha provat una vaselina que no ha trobat, per sort asconenca, la porteria. Tan sols dos minuts més tard (33') Argilaga es plantava sol davant Bayona després d'un ràpid contracop, però el remat del jugador de Vinebre l'ha aturat el veterà porter empordanés. El mateix rebuig el rematava Genís amb potència però molt encertat, Elias salvava de cap el segon gol sobre la mateixa línia de gol. L'Ascó s'ha crescut i ha buscat sentenciar el partit amb un segon gol que a punt ha estat d'arribar en el minut 37' amb una rematada de cap de Jose Ramon en un corner que ha refusat Bayona amb la punta dels dits i que ha acabat picant en el pal. Acte seguit era Edu Vives qui ho provava amb un fort xut creuat que ha aturat molt segur sota pals el porter visitant. L'Ascó ha seguit insistint en el tram final del primer temps on ha disposat dels seus millors minuts, i en el 42' novament en un corner Gabernet rematava per sobre del travesser en una nova clara opció pel conjunt de Miguel Rubio.

Semblava que el segon temps començava com havia acabat el primer. Munta des de l'esquerra engaltava un potent xut creuat que es perdia molt a prop de la porteria del degà del futbol català. Tot i això, el Palamós sense fer massa soroll s'ha anat trobant més i més còmode sobre el terreny de joc. Tot i no crear perill de forma clara, els visitants aconseguirien l'empat en el minut 62' gràcies a un clar penal comés per Chiné al arribar tard a una pilota penjada i topar contra Arimany que ha estat l'encarregat de transformar la pena màxima. Tot i que Chiné ha estat a prop d'aturar-lo, el gol ha acabat pujant al marcador que finalment ha estat definitiu. Després d'uns minuts on el Palamós s'ha trobat còmode, l'Ascó ha tornat a pressionar en busca del segon gol. Han estat diverses les aproximacions, però la més clara ha arribat en el 75' en un xut creuat de Genís que Bayona ha aturat en dos temps. En el minut 79' arribaria la jugada que condicionaria el tram final de partit. Arimany per la dreta culminava una ràpida contra del Palamós que refusava Chiné salvant el segon gol visitant. Per la inèrcia de l'acció, ambdós jugadors xocaven i el porter asconenc era el que en sortia pitjor parat amb un tall força extens que no l'ha permès seguir sobre el terreny de joc. Amb tots els canvis fets i sense porter, Virgili ha estat l'encarregat de defensar la porteria asconenca els últims 10 minuts més el descompte. Amb un home menys sobre el terreny de joc, el Palamós ha buscat la remuntada que no ha arribat tot i els 5 minuts d'afegit. L'Ascó tampoc ha renunciat a buscar el segon gol en els últims minuts, i fins i tot en el 87' Socias rematava de cap dins l'àrea i era clarament desequilibrat. Tot i que l'Ascó ha reclamat penal, el col·legiat no l'ha concedit. Finalment el marcador s'ha mantingut en el 1-1 que permet al conjunt de Miguel Rubio seguir com a líder una jornada més.