UE Figueres 3 - 2 FC Ascó
Jornada 24 - 2015-04-08

Sense premi a Figueres

No ha pogut sumar l'Ascó en el seu llarg desplaçament a Figueres. Els locals s'han avançat en el primer temps amb el gol de Serramitja. Genís ha aconseguit l'empat en el segon temps però els locals han ampliat la renda fins el 3-1. Taranilla ha escurçat distancies per donar vida a l'Ascó que ha fet lluir-se a Reig en el tram final de partit per evitar l'empat.

Amb molt de ritme ha començat el primer temps per part de tots dos conjunts. Revert en el 3' ha rematat de cap una falta lateral que sortia ben a prop de la porteria de Sergi Fuertes, mentre que Genís, dos minuts després, engaltava un potent xut gairebé sense angle que rebutjava com podia Reig per enviar la pilota a corner. Durant uns minuts l'Ascó ha buscat tocar en defensa la pilota per guanyar en confiança i obligar a córrer als locals que tot i això han anat creixent sobre el terreny de joc per fer-se amb el control del partit. En el minut 16' Masó avisava amb un xut des de dins l'àrea que picava en un defensor i s'estavellava en el lateral de la xarxa asconenca. Tres minuts més tard s'avançarien els locals gracies a una gran carrera per la dreta de Quimo que superava en velocitat a Argilaga i enviava una centrada rasa al punt de penal per a l'arribada de Serramitja que rematava ajustat al pal llarg per anotar el primer gol del partit. Ha patit una mica l'Ascó després del gol tot i que en el 28' una bona assistència de Eizaguirre la tornava a rematar Genís per a que aturés Reig sota pals. Els locals han seguit sent superiors i han disposat de dues accions de perill de Revert i Serramitja que han posat en perill la porteria de Sergi Fuertes, però l'Ascó ha anat creixent en l'últim tram del primer temps i molt a prop ha estat Artur Gòdia d'aconseguir l'empat en el 41' amb un xut llunyà després d'un corner.

El segon temps ha començat amb el conjunt de Miguel Rubio més ben posat sobre el terreny de joc. Fruït d'aquest fet arribaria el gol de l'empat en el minut 52' gracies a una magnífica assistència a l'espai de Eizaguirre que deixava tot sol a Genís dins l'àrea on creuava la pilota lluny de l'abast de Reig per anotar l'empat. Poc a durat l'alegria al conjunt asconenc que ha vist com el Figueres es tornava a avançar en el marcador en el minut 55' en un xut de Revert des de dins l'àrea que ha rebutjat Sergi Fuertes i que Pedro, en posició molt dubtosa de fora de joc, acabava enviant al fons de la xarxa. A punt ha estat Eizaguirre d'anotar l'empat en el 61' en un centre xut des de l'esquerra que ha rebutjat Reig a corner amb una gran mà. Socias replicava en el 65' amb un remat de cap en una falta lateral que sortia fregant el pal, mentre que poc després arribaria el tercer del Figueres en un penal de Argilaga que agafava a un davanter local en una acció de perill i on el col·legiat ha considerat decretar com a penal. Revert enganyant completament a Sergi Fuertes anotava el tercer i que semblava definitiu gol del partit. Tan sols un minut després seria l'Ascó qui escurçava distancies en el marcador en una centrada de Cristino al segon pal on Taranilla engaltava la pilota al pal llarg per aconseguir el 3-2 en el marcador. Els últims minuts de partit han estat bojos i sense cap control per part dels dos conjunts, tot i que a mesura que han anat passant els minuts els locals han anat perdent metres ajuntant molt les seves línies per defensar amb més seguretat. Ja en els últims minuts (85') després d'una jugada enrevessada, es veien unes clares mans d'un defensor local que no ha volgut assenyalar el col·legiat. Eizaguirre en el 87' rematava de cap per sobre del travesser després d'una bona centrada de Cristino, tot i que l'acció més clara arribaria en el 89' amb un xut de Genís que refusava com podia Reig que evitava amb una gran estirada l'empat traient de la bota la pilota a Eizaguirre en el rebuig de l'acció. Dues accions més de perill ha tingut l'Ascó per aconseguir l'empat en el descompte: un xut des de la frontal de Gabernet i un llançament de falta molt llunyà de Eizaguirre que han tingut les mans de Reig com a destí. El porter local s'ha erigit com l'autèntic heroi del seu equip en el tram final per assegurar la important victòria del seu equip. Ho ha donat tot l'Ascó que no ha pogut ampliar la seva renda en la classificació.