FC Ascó 1 - 0 CF Gavà
Jornada 36 - 2015-05-02

L'Ascó segueix somiant

Un gol de crack de Eizaguirre manté a l'Ascó líder una setmana més. Els de Miguel Rubio superen els 68 punts de la temporada passada, asseguren el segon lloc i es classifiquen per la propera edició de la Copa del Rei.

L'Ascó ha començat dominant el primer temps en busca de la porteria contrària. En el minut 7' Genís la posava des de la banda per la internada de Taranilla que no arribava a rematar per molt poc. El conjunt riberenc era amo i senyor de la pilota obligant a defensar a tot el Gavà en camp propi. Els blaugranes s'han precipitat en un parell d'accions passat el quart d'hora amb xuts llunyans que buscaven sorpendre a Oscar Nogales que tornava a defensar la porteria asconenca després de fer-ho la temporada passada. Amb el pas dels minuts, el primer temps ha anat perdent vistositat. No ha estat fins el tram final on s'ha vist perill en les dues àrees. En el 37', Xavi Civil s'enduia una pilota clarament amb la mà sense que el col·legiat assenyalés la infracció. Aquesta acció li ha permés trepitjar àrea i rematar davant la sortida de Nogales que ha salvat el gol dels del Baix Llobregat. Novament els blaugranes disposarien d'una gran acció de perill quan en el 39' montaven un ràpid contracop que ha finalitzat Tiko amb excessiva potència i enviant la pilota per sobre del travesser. Quan semblava que s'arribaria al descans amb el 0-0 inicial, Eizaguirre ha aparegut per baixar una pilota davant de l'àrea, superar a tres defensors que l'envoltaven i clavar una vaselina estratosfèrica que es convertia en un dels millors gols de la temporada i dels més bonics vistos en el Municipal en molt de temps.

En el segon temps, l'Ascó no ha estat per moltes floritures. El Gavà ha avançat línies en busca de l'empat i el conjunt asconenc ha tirat d'ofici per mantenir fins al final la porteria a zero. Les úniques accions de perill han arribar en el 74' quan Edu Vives arribava a línia de fons i cedia al punt de penal on Gerard Roigé rematava amb potència obligant a Sergi a realitzar una gran intervenció per evitar el segon gol de l'Ascó. La més clara del Gavà ha arribat en el 83' amb una falta directa molt llunyana de Xavi Civil que Oscar Nogales ha aturat en dos temps completant un partit a un gran nivell. Fregant el descompte, ha pogut sentenciar novament l'Ascó amb una passada de Galceran per Argilaga que ha finalitzat amb un potent xut ras al primer pal que no ha trobat porteria. El Gavà ha buscat l'empat fins l'últim instant però no ha estat capaç d'arribar amb claredat a l'àrea rival.

Amb aquesta victòria l'Ascó segueix en la lluita per el campionat de Tercera Divisió. Supera a falta de dues jornades la puntuació de la temporada passada, s'assegura la segona plaça, es classifica per la propera edició de la Copa del Rei i pressiona a la Pobla que disputarà demà el seu partit contra el Vilassar.

Les imatges del partit

FC Ascó

• Alineació:

• Nogales, Gabernet, Argilaga, Edu Vives, Jose Ramon ©, Àrtur Gòdia, Taranilla (Virgili 67'), Gerard Roigé (Giribet 84'), Eizaguirre, Cristino i Genís (Galcerán 75')