Figo (Chiné 60'), Roca, Denis Coch, Edgar © (Jorge 60'), Gabernet (Jose Ramon 54'), Ermengol, Adrià (Isma Rojas 69'), Piju (Aleix Martí 72'), Sergi Grau, Raul Garcia i Jusi.
Escrihs, Moya, Martorell, Barragan (Martí 54'), Quesada (Olle 54'), Eduard (Plana 46'), Molinos, Yuriy (Batalla 69'), Reverté, Gerard © (Adrian 54') i Pinilla.
Gol
Capita

CRÒNICA | JORNADA 27 (14/04/2013)
El Valls no pot seguir el ritme asconenc
Contundent victòria de l'Ascó superant a un Valls que veu frenada la seva línia ascendent en sec topant contra un líder que s'ha mostrat molt sòlid i en una gran forma per afrontar el tram final de campionat. Un hat-trick de Adrià, un doblet de Ermengol i un gol de penal de Piju ha decantat un partit que s'h decidit en 60' minuts i després de 4 gols entre els minuts 48' i 59'.

La primera meitat ha començat amb e conjunt de Miguel Rubio marcant un ritme alt de partit i un Valls que ha avançat molt la seva defensa i que ha vist com l'Ascó el posava en dificultat amb pilotes a l'esquena. El primers 20' minuts no han deixat veure massa accions de gol tot i el domini asconenc, però en el minut 22' Adrià aprofitava una errada defensiva dels visitants per controlar la pilota dins l'àrea i rematar de volea al fons de la xarxa i obrint el marcador. A punt ha estat de fer el segon l'Ascó en el minut 27' després d'una gran jugada personal de Sergi Grau dins l'àrea que ha acabat aturant Escrihs. No ha estat així i tan sos uns minuts més tard (31'), Reverté recuperava una pilota sobre la defensa asconenca, retallava davant la sortida de Figo i anotava el gol de l'empat amb un xut creuat al fons de la xarxa. El gol semblava donar vida al Valls que es sentia fort després dels dos últims resultats positius davant Viladecans i Santfeliuenc, però res més lluny de la realitat. L'Ascó ha posat dues marxes més al partit conscient del perill del rival i del 37' al 40' ha disposat de 3 ocasions clares per fer el segon gol amb ocasions de Sergi Grau, Adrià i Piju que ha sabut refusar de forma excel·lent el porter Escrihs. Tot i això, l'Ascó ha estat capaç de tornar a posar-se en avantatge en el marcador en un contracop en el minut 43' que Adrià sol davant el porter visitant ha finalitzat amb un xut que tot i tocar en Escrihs ha acabat mansament al fons de la xarxa fent pujar el 2-1 abans dels descans.

Ja en el segon temps, l'Ascó sentenciaria el partit en els primers minuts en el minut 48' després d'una jugada molt desafortunada per al Valls. L'ex asconenc Yuriy sortia amb la pilota controlada des del seu camp, però el col·legiat del partit es creuava per darrera i entrepussava amb el jugador del Valls el que propiciava la recuperació de l'Ascó i el millor gol del partit després d'una espectacular vaselina de Adrià dins l'àrea superant al porter rival que res podia fer per evitar el gol. El gol, i la forma amb la que es produia semblava punxar la bombolla que el Valls portava inflant des de les últimes dues setmanes, i tan sols un minut més tard, Adrià assistia en la frontal a Ermengol que anotava el 4-1 amb un xut ajustat al pal. En el 52' i amb un Valls totalment entregat, Sergi Grau arribava a la línia de fons i cedia per a que Ermengol fes el cinquè i ja en el 59' Adrià, el millor jugador del partit, era objecte de penal que transformaria Piju allargant la seva ratxa golejadora amb 6 gols en els últims 6 partits. A partir d'aquest moment, els dos tècnics conscients que el partit estava totalment sentenciat han donat entrada als jugadors de la banqueta reservant als seus homes forts per a futures batalles. Així doncs, únicament Reverté ha posat emoció als últims minuts amb dues ocasions en es que ha fregat el gol. La més clara d'elles, en el minut 78' amb una vaselina que superava a Chiné, que tornava a disposar de minuts després de la seva lesió, però que s'estavellava en el travesser de la porteria asconenca. L'Ascó tot i que ho ha intentat, no ha volgut fer més mal i ha jugat l'últim tram de partit a un ritme molt més pausat conscient que els tres punts ja estaven guanyats.

Finalment, l'Ascó aconseguia els tres punts i la 20a victòria en lliga que el torna a situar a 4 punts de distància després de les victòries del Santfeliuenc i el Viladecans.