Chiné, Roca, David Sanchez (Raul Garcia 83'), Jose Ramon, Edgar, Gabernet (Denis Coch 75'), Ermengol (Isma Rojas 65'), Adrià (Aleix Martí 84'), Piju, Sergi Grau (Gerard Roigé 58') i Jusi
Jannick, Cortada (Diez 88'), Varaldés, Enric, Palet, Fran, Pages, Jony, Salinas, Simón (Jorba 86') i Baggio
Gol
Capita

CRÒNICA | JORNADA 1 (09/09/2012)
Tres punts tot i les adversitats
Victòria de l'Ascó per 2-1 en un partit on el conjunt de Miguel Rubio ha tingut que suar de valent davant la dificultat del rival i l'actuació arbitral que no ha deixat content a cap equip. Isma Rojas ha inaugurat el marcador i un minut després Palet anotava l'empat en un clar fora de joc. Amb 10 jugadors, Denis Coch ha anotat el gol de la victòria asconenca en un remat de corner.

La primera meitat ha començat força bé per al conjunt asconenc. En el minut 4' un incisiu Piju retallava dins l'àrea i cedia enrere per a que Edgar provés un potent xut que aturava Jannick en dos temps. En el minut 11' Adrià, un dels jugadors asconencs més actius, també ho ha provat des de fora de l'àrea i gairebé provoca l'error del porter visitant que no ha blocat la pilota que desafortunadament ha sortit fregant el pal. L'Ascó ha estat qui en tot moment ha intentat portar el pes del partit, tot i això, l'Igualada ha creat cert perill en segones jugades a pilota aturada però sense buscar amb molta decisió la porteria de Chiné. L'actuació arbitral ha estat força discutida durant els 90' minuts tant per les banquetes com per el públic del Municipal. Precisament una d'aquestes protestes li ha costat l'expulsió a Miguel Rubio que a partir del minut 39' ha tingut que veure el partit des de la grada. L'ocasió més clara de l'Ascó arribava en el minut 38' després d'un elegant barret de Edgar sobre el seu defensor que el deixava sol davant del porter al que superava amb un desplaçament lateral que el deixava sense angle per la rematada final que podia haver acabat en gol. Abans d'arribar al descans, Roca i Adrià han tingut dues clares opcions més per inaugurar el marcador, però en la primera ocasió el porter visitant i en el segon lloc una mala definició del davanter asconenc han evitat el gol de l'Ascó.

Ja en el segon temps, Adrià recuperava una pilota dins l'àrea gran i provava un xut que sortia desviat però creant perill sobre la porteria visitant. En el 58' l'Ascó segui percutint sobre la porteria rival, Ermengol enviava una magnífica assistència per Adrià que retallava a un defensor dins l'àrea i enviava un xut fregant el travesser de la porteria rival. L'Ascó es buidava en busca de la victòria, però la falta de punteria que podria haver sentenciat el partit, feia que el resultat seguís sent incert passat el tercer quart de partit. En aquest instant es quan l'Ascó ha mogut la banqueta i això ha donat a l'equip un plus més que ha fet decantar la balança. Adrià, que ha seguit molt actiu en busca del gol disposava de dues opcions clares més de gol que no arribaria fins el minut 71' quan Isma Rojas que portava pocs minuts sobre el terreny de joc, agafava una pilota en la frontal, superava fins a tres defensors i es plantava sol davant el porter local al que batia amb un xut creuat que significava el primer gol del partit. El gol ha estat molt celebrat tant per els jugadors com per el públic local, que ha passat en pocs segons de l'alegria a la frustració després de que en el 72' Palet en clara posició de fora de joc es plantés sol davant Chiné al que superava amb un toc subtil que acabava en el fons de la xarxa. Les protestes dels jugadors asconencs han estat molt ostensibles i Jose Ramon ha vist una groga per una acció del tot injusta que el linier no ha sabut veure. El gol deixava una mica tocat a l'Ascó que a més veia com es quedava amb 10 homes sobre el terreny de joc quan en el minut 76' Jose Ramon era expulsat per un cop amb el braç sobre un rival en la disputa d'una pilota. Tot i la rigorositat de l'acció, l'Ascó ha seguit en busca del gol de la victòria, Aleix Martí enviava una magnífica centrada que rematava de cap Isma Rojas i que Jannick enviava a corner amb la punta dels dits. Precisament en aquest corner, dos jugadors que havien sortit des de la banqueta han estat els executors del gol que donava els tres punts a l'Ascó. Gerard Roigé centrava un corner per a que Denis Coch rematés de cap en la frontal de l'àrea petita i tornés a posar per davant en el marcador a l'equip. Fins a la fi del partit l'Igualada ha buscat l'empat en el marcador però l'ambició dels visitants ha arribat tard i l'Ascó ha trobat premi al seu esforç durant els 90 minuts.

Victòria merescuda de l'Ascó que ha estat capaç de sobreposar-se a les adversitats i superar el primer partit oficial de la temporada. Els canvis en la segona meitat han estat claus per a que l'equip seguís rendint a un bon nivell i poder superar a un conjunt rival que s'ha mostrat molt sòlid durant els 90' minuts, lluny de la fragilitat mostrada durant la passada temporada.